Nasu Dengaku

Hakutsuru - Kuki | 2 personen
2 personen
Nasu Dengaku
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en kerf diagonale lijnen in de aubergine. (Hierdoor kunnen de smaken goed in de aubergine trekken)
  • Laat de aubergine weken terwijl je het glazuur bereidt. (Dit verwijdert de bittere smaak die aubergine soms heeft)
  • Meng de miso met de suiker en sake tot een glad geheel.
  • Verhit de mix tot de suiker volledig is opgelost en laat op laag vuur eventjes zachtjes door pruttelen.
  • Haal de aubergine uit het water, dep droog en bestrijk de aubergine met olijfolie. Strooi wat peper over de aubergine en bak 20 minuten in de oven.
  • Haal de aubergine uit de oven en bestrijk hem met de miso glazuur mix.
  • Gril de geglaceerde aubergine 5-10 minuten,
  • De aubergines zijn klaar als ze gaar zijn en de miso wat bubbelt. Het mag er wat donker uit zien, maar niet verbranden.
  • Garneer de aubergine met fijngesneden lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.
Ingrediënten
1
Aubergine
50 gram
Rode miso
50 gram
Suiker
1 el
Olijfolie
Naar smaak
Peper
voor garnering
Lente-ui

Bekijk meer recepten


Bekijk meer producten

Sitemap

Home
Assortiment
Recepten
Merken
Over YamaFoodShop
Bestellen
Betalen
Bezorgen
Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Contact

info@yamafoodshop.nl
+31 (0) 85 273 88 80

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Follow us

© 2025 YamaFoodShop.nl | Privacyvoorwaarden | Algemene voorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.