Bereid de dashi bouillon zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd de lente-uien en de ingelegde gember fijn. Snijd de octopus in kleine stukken.
Zeef de tarwebloem en het bakpoeder in een grote kom. Voeg vervolgens de eieren, de visbouillon, de sojasaus en het zout toe. Mix met ene mixer op de laagste stand de ingrediënten goed door elkaar.
Verhit de takoyaki-pan (Een poffertjespan of cakepop-pan werkt ook) en vet in met de olie.
Spuit het beslag tot de rand en vul ze met stukjes inktvis, gember en lente-uien.
Bak de takoyaki op middelmatig vuur gedurende 1-2 minuten. Met behulp van een lange satéprikker maak je ze los. Draai de takoyaki constant om tot ze aan alle kanten een mooie goudbruine kleur hebben.
Haal de takoyaki uit de pan en besprenkel met kewpie mayonaise en Okonomi saus. Bestrooi vervolgens met bonitovlokken en de aonori.
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.