Teriyaki spareribs

Itamea - Kikkoman - S&B | 2 personen
2 personen
Teriyaki spareribs
Bereidingswijze
  • Ontvlies de spareribs, dit doe je door het witte membraan aan de holle kant van de spareribs te verwijderen.
  • Meng het zout met de peper, het knoflookgranulaat en de Shichimi Togarashi tot een dry rub.
  • Wrijf de spareribs in met de gemaakte dry rub.
  • Maak alvast de laksaus door de sojasaus, mirin, honing en sesamzaadjes te mengen.
  • Voor het bereiden van de spareribs is zo’n 5-6 uur nodig, dus begin op tijd met het aansteken van de BBQ. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Wanneer de BBQ op temperatuur is, kun je het eerste blokje rookhout toevoegen aan de brandende kolen. Leg de spareribs op de BBQ en sluit af met de deksel. Rook de spareribs voor zo’n 2-3 uur.
  • Pak wanneer het roken van de spareribs bijna klaar is 2 ruime stukken aluminiumfolie en leg op ieder stuk een sparerib.
  • Verdeel de appelsap over beide spareribs en doe bij beide spareribs 1 el van de laksaus.
  • Haal na 2 uur de spareribs uit de folie. Je ziet dat de botten al goed zichtbaar zijn geworden.
  • Leg de spareribs weer in de indirecte hittezone van de BBQ. Smeer de spareribs ongeveer 45 min lang elke 15 min in met de laksaus.
  • Na 45 min. kunnen de spareribs van de BBQ gehaald worden en zijn ze klaar om te eten, eventuele overgebleven laksaus kun je nog extra over de ribs smeren.
Ingrediënten
2
Spareribs
1 tl
Zout
1 tl
Zwarte peper
1 tl
Knoflookgranulaat
3 el
Honing
2 tl
Witte geroosterde sesamzaadjes
50 ml
Appelsap

Bekijk meer recepten


Bekijk meer producten

Sitemap

Home
Assortiment
Recepten
Merken
Over YamaFoodShop
Bestellen
Betalen
Bezorgen
Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Contact

info@yamafoodshop.nl
+31 (0) 85 273 88 80

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Follow us

© 2025 YamaFoodShop.nl | Privacyvoorwaarden | Algemene voorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.