Tsukune (Japanse gehaktballetjes) met coleslaw

Itamae - Kewpie - Kuki - Shinsyu-ichi - Uchibori - Yama | 4 personen
4 personen
Tsukune (Japanse gehaktballetjes) met coleslaw
Bereidingswijze
  • Rasp de gember en knoflook en doe deze met het kipgehakt in een kom. Snijd de bosui in dunne ringen en houd het donkergroene deel apart voor de latere garnering van het gerecht. Voeg de rest van de bosui toe aan het gehakt.
  • Doe ook de panko, miso, geraspte wortel, zwarte peper en sesamolie erbij. Meng het gehakt met de handen of een lepel. Het flink kneden of roeren zorgt tevens voor een goede binding van het gehaktmengsel. Laat het gekruide gehakt eventueel 1 uur opstijven in de koelkast, zo kunnen ook de smaken goed intrekken.
  • Rol ongeveer 25 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Breng vooraf een beetje olie of water aan op je handen zodat het gehakt niet plakt en het rollen van het gehakt makkelijker gaat.
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom mooi goudbruin. Voeg dan de Yakitori saus toe met 80 ml water. Roer het goed om en laat de gehaktballetjes in de saus sudderen tot de gehaktballetjes helemaal gaar zijn en de saus is ingedikt tot een dikke stroperige consistentie.
  • Serveer de tsukune met sushirijst en Japanse coleslaw. Bestrooi ze met sesamzaadjes en het groen van de bosui. Voor wat pittigheid is een beetje togarashi er ook lekker bij!


Bereiding coleslaw

  • Meng alle ingrediĆ«nt en bewaar de coleslaw tot gebruik in de koelkast.
Ingrediƫnten
300 gram
Kipgehakt
2 cm (1 tl)
Gember
5
Bosui
2 teentjes
Knoflook
Zwarte peper
225 gram fijn geraspt
Winterpeen
400 gram fijn gesneden
Spitskool
2 el
Gehakte verse koriander

Bekijk meer recepten


Bekijk meer producten

Sitemap

Home
Assortiment
Recepten
Merken
Over YamaFoodShop
Bestellen
Betalen
Bezorgen
Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Contact

info@yamafoodshop.nl
+31 (0) 85 273 88 80

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Follow us

© 2025 YamaFoodShop.nl | Privacyvoorwaarden | Algemene voorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.