Header YFS.nl 1510x265

Nasu Dengaku

40 min.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en kerf diagonale lijnen in de aubergine. (Hierdoor kunnen de smaken goed in de aubergine trekken)
  • Laat de aubergine weken terwijl je het glazuur bereidt. (Dit verwijdert de bittere smaak die aubergine soms heeft)
  • Meng de miso met de suiker en sake tot een glad geheel.
  • Verhit de mix tot de suiker volledig is opgelost en laat op laag vuur eventjes zachtjes door pruttelen.
  • Haal de aubergine uit het water, dep droog en bestrijk de aubergine met olijfolie. Strooi wat peper over de aubergine en bak 20 minuten in de oven.
  • Haal de aubergine uit de oven en bestrijk hem met de miso glazuur mix.
  • Gril de geglaceerde aubergine 5-10 minuten,
  • De aubergines zijn klaar als ze gaar zijn en de miso wat bubbelt. Het mag er wat donker uit zien, maar niet verbranden.
  • Garneer de aubergine met fijngesneden lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Alle recepten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen