Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en kerf diagonale lijnen in de aubergine. (Hierdoor kunnen de smaken goed in de aubergine trekken)
- Laat de aubergine weken terwijl je het glazuur bereidt. (Dit verwijdert de bittere smaak die aubergine soms heeft)
- Meng de miso met de suiker en sake tot een glad geheel.
- Verhit de mix tot de suiker volledig is opgelost en laat op laag vuur eventjes zachtjes door pruttelen.
- Haal de aubergine uit het water, dep droog en bestrijk de aubergine met olijfolie. Strooi wat peper over de aubergine en bak 20 minuten in de oven.
- Haal de aubergine uit de oven en bestrijk hem met de miso glazuur mix.
- Gril de geglaceerde aubergine 5-10 minuten,
- De aubergines zijn klaar als ze gaar zijn en de miso wat bubbelt. Het mag er wat donker uit zien, maar niet verbranden.
- Garneer de aubergine met fijngesneden lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.