Bereidingswijze
- Snijd de vetkant van de eendenborsten kruislings in met een scherp mes.
- Bak de eend op de vetkant langzaam uit in een koekenpan totdat deze mooi goudbruin is.
- Bak daarna nog circa 2 minuten op de vleeskant.
- Meng de Miso Sesame Ginger met het rasp en sap van een halve sinaasappel.
- Meng met elkaar en voeg wat versgemalen zwarte peper en de Kikkoman Sojasaus toe.
- Smeer de eendenborst hier rijkelijk mee in (bewaar wat voor de garnering).
- Gaar daarna nog circa 10 minuten op 130°C in de oven.
- Giet een beetje van het uitgebakken eendenvet uit de koekenpan.
- Bak in het overgebleven vet kort de shiitake en de paksoi.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de eend in plakjes en serveer met de gebakken groenten en schenk de overige miso saus bij de eend op het bord.