Header YFS.nl 1510x265

Eend met Miso Sesame Ginger

Bereidingswijze

  • Snijd de vetkant van de eendenborsten kruislings in met een scherp mes.
  • Bak de eend op de vetkant langzaam uit in een koekenpan totdat deze mooi goudbruin is.
  • Bak daarna nog circa 2 minuten op de vleeskant.
  • Meng de Miso Sesame Ginger met het rasp en sap van een halve sinaasappel.
  • Meng met elkaar en voeg wat versgemalen zwarte peper en de Kikkoman Sojasaus toe.
  • Smeer de eendenborst hier rijkelijk mee in (bewaar wat voor de garnering).
  • Gaar daarna nog circa 10 minuten op 130°C in de oven.
  • Giet een beetje van het uitgebakken eendenvet uit de koekenpan.
  • Bak in het overgebleven vet kort de shiitake en de paksoi.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de eend in plakjes en serveer met de gebakken groenten en schenk de overige miso saus bij de eend op het bord.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hoofdgerechten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen