Bereidingswijze
-
Meng voor de marinade het sinaasappelsap met de rodewijnazijn en bruine suiker in een hoge, hittebestendige mengbeker en breng het mengsel aan de kook op de barbecue (of boven de zijbrander). Verlaag de hitte, roer het mengsel af en toe om zodat er niks aanbrandt of overkookt en kook het 25 - 30 minuten in. Voeg de rum, olijfolie en Kikkoman sojasaus toe zodra het sap iets is ingekookt.
-
Spoel de zoete aardappelen goed af (schil ze niet) en snijd ze in de lengte in partjes of in plakjes van 23 cm dik. Spoel de takjes salie en tijm af en schud ze droog. Pel de knoflooktenen en snijd ze doormidden. Meng de plakjes of partjes zoete aardappel met de kruiden en het knoflook in een grote kom of schaal. Voeg de marinade toe, schep alles voorzichtig door elkaar, tot de zoete aardappelen helemaal bedekt zijn met de marinade en marineer ze ca. 30 minuten.
-
Neem de zoete aardappelen uit de marinade (gooi die niet weg), doe ze in de gietijzeren pan en bak ze 50 - 60 minuten op de hete barbecue tot ze een mooie kleur hebben en glimmen; draai ze tussendoor regelmatig om en bestrijk ze telkens met de marinade. Laat ze even afkoelen.
-
Maak de bladsla aan met de olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper en verdeel de salade over de borden. Verdeel ook de zoete aardappelen over de borden, kruimel de geitenroomkaas erover, bestrooi met het sesamzaad en serveer.