Header YFS.nl 1510x265

Zeeduivel in een hamjasje

35 min

Bereidingswijze

  • Spoel de zeeduivelfilet af, dep hem droog en snijd hem in 4 even grote stukken. Bestrooi ze met zout en peper en omwikkel ze elk met 4 plakjes rauwe ham. Leg de zeeduivelstukken op de barbecue en gril ze rondom 10-15 minuten boven directe matige hitte tot ze een kerntemperatuur hebben van 55-60 ºC.

  • Spoel de rucola af en verwijder harde en dikke steeltjes.

  • Pel voor de dressing de knoflookbol of knoflooktenen, spoel de takjes peterselie af en hak ze beide fijn. Meng de olijfolie met de Kikkoman sojasaus in een schaaltje, roer er het fijngehakte knoflook, de peterselie en honing door en voeg peper naar smaak toe.

  • Verdeel de rucola over 4 borden en besprenkel met de dressing. Leg op elk bord 1 stuk zeeduivelfilet en bestrooi met de kappertjes.

 

Zeeduivel is een van de duurste vissoorten. Qua smaak doet hij denken aan kreeft of langoest. het stevige vlees is heel geschikt om te grillen op de barbecue.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alle recepten

  • 800 g zeeduivelfilet zonder huid
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 16 plakjes rauwe ham
  • 125 g rucola
  • 2 el kappertjes
  • 1/2 Japanse knoflookbol of 1-2 gewone knoflooktenen
  • Een paar takjes peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • Versgemalen peper

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen