Header YFS.nl 1510x265

Uien-paprikarijst

ca. 40 min

Benodigdheden

  • Schil en snipper de uien. Pel de knoflookbol en hak hem fijn. Spoel de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en steelaanzetten en snijd de paprika’s in blokjes.

  • Verwarm de keramische pan op de barbecue voor boven directe hitte. Doe de olie in de pan en fruit hierin de uien in ca. 7 minuten glazig. Voeg de paprikablokjes, het knoflook en de rijst toe en roerbak alles ca. 3 minuten.

  • Voeg de tomatenstukjes incl. het sap en ca. 800 ml water toe. Voeg ook de Kikkoman sojasaus en peper toe, roer alles goed door en kook het gerecht afgedekt ca. 20 minuten boven lage indirecte hitte. Maak halverwege de gaartijd de rijst los met een vork en controleer of het gerecht niet te veel is ingekookt (voeg anders nog een beetje water toe).

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alle recepten

  • 2 grote uien
  • 1 Japanse knoflookbol
  • 3 paprika's (kleur naar wens)
  • 2 el koolzaadolie
  • 450 g rijst
  • 1 blik tomatenstukjes (400 g)
  • Versgemalen peper
  • Keramische pan

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen