Header YFS.nl 1510x265

Tsukune (Japanse gehaktballetjes) met coleslaw

Bereidingswijze

  • Rasp de gember en knoflook en doe deze met het kipgehakt in een kom. Snijd de bosui in dunne ringen en houd het donkergroene deel apart voor de latere garnering van het gerecht. Voeg de rest van de bosui toe aan het gehakt.
  • Doe ook de panko, miso, geraspte wortel, zwarte peper en sesamolie erbij. Meng het gehakt met de handen of een lepel. Het flink kneden of roeren zorgt tevens voor een goede binding van het gehaktmengsel. Laat het gekruide gehakt eventueel 1 uur opstijven in de koelkast, zo kunnen ook de smaken goed intrekken.
  • Rol ongeveer 25 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Breng vooraf een beetje olie of water aan op je handen zodat het gehakt niet plakt en het rollen van het gehakt makkelijker gaat.
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom mooi goudbruin. Voeg dan de Yakitori saus toe met 80 ml water. Roer het goed om en laat de gehaktballetjes in de saus sudderen tot de gehaktballetjes helemaal gaar zijn en de saus is ingedikt tot een dikke stroperige consistentie.
  • Serveer de tsukune met sushirijst en Japanse coleslaw. Bestrooi ze met sesamzaadjes en het groen van de bosui. Voor wat pittigheid is een beetje togarashi er ook lekker bij!


Bereiding coleslaw

  • Meng alle ingrediënt en bewaar de coleslaw tot gebruik in de koelkast.

Ingrediënten

Voor vier personen

Alle recepten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen