Header YFS.nl 1510x265

Teriyakipizza met paddenstoelen, paprika en spruitjes

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van het deeg: meng alle ingrediënten hiervoor en kneed deze in 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 1-2 uur rijzen tot een luchtig deeg dat ongeveer is verdubbeld in volume. De exacte rijstijd hangt af van de kamertemperatuur, een koudere temperatuur vergt een langere rijstijd.
  • Maak tijdens de rijstijd de zoetzure rode uien (rode uien pickle). Snijd de uien in dunne halve ringen en meng deze met azijn, suiker en zout. Roer het regelmatig door zodat de uien goed marineren. Bewaar de rode uien pickle gekoeld tot gebruik.
  • Meng vervolgens de saus voor op de pizzabodem van 1½ el Kewpie mayonaise en 1½ el Teriyaki saus. Zet de saus apart.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Snijd de shiitake in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Meng in een grote kom 1 geperste teen knoflook, 1 tl sojasaus, 1 el Teriyaki saus, 1 el olie en zwarte peper naar smaak. Doe de paddenstoelen erbij en hussel ze goed door de marinade. Spreid de paddenstoelen uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Snijd ondertussen de spruitjes in dunne plakjes (3 mm) en de paprika in dunne reepjes. Meng deze (kan in dezelfde kom als die van de paddenstoelen) met ½ el olie, 1 tl sojasaus en zwarte peper naar smaak.
  • Bestrooi een stuk bakpapier met een beetje bloem en leg het gerezen deeg hierop. Rek het deeg op en vorm het tot een cirkel van 30-35 cm diameter. Schuif het deeg met bakpapier op een bakplaat en besmeer het deeg met de Teriyaki-Kewpiesaus (houd de randen vrij). Verdeel de geroosterde paddenstoelen erover en het paprika spruitjes mengsel. Besprenkel de randen eventueel met een beetje olijfolie.
  • Bak de pizza in de oven op 200°C (hetelucht), gedurende 15-20 minuten tot de spruitjes en paprika beetgaar zijn en de pizza goudbruin.
  • Serveer de pizza met de rode uien pickle, eventueel wat extra Kewpie mayonaise en een beetje togarashi voor wat pit.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Alle recepten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen