Header YFS.nl 1510x265

Teriyaki spareribs

Bereidingswijze

  • Ontvlies de spareribs, dit doe je door het witte membraan aan de holle kant van de spareribs te verwijderen.
  • Meng het zout met de peper, het knoflookgranulaat en de Shichimi Togarashi tot een dry rub.
  • Wrijf de spareribs in met de gemaakte dry rub.
  • Maak alvast de laksaus door de sojasaus, mirin, honing en sesamzaadjes te mengen.
  • Voor het bereiden van de spareribs is zo’n 5-6 uur nodig, dus begin op tijd met het aansteken van de BBQ. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Wanneer de BBQ op temperatuur is, kun je het eerste blokje rookhout toevoegen aan de brandende kolen. Leg de spareribs op de BBQ en sluit af met de deksel. Rook de spareribs voor zo’n 2-3 uur.
  • Pak wanneer het roken van de spareribs bijna klaar is 2 ruime stukken aluminiumfolie en leg op ieder stuk een sparerib.
  • Verdeel de appelsap over beide spareribs en doe bij beide spareribs 1 el van de laksaus.
  • Haal na 2 uur de spareribs uit de folie. Je ziet dat de botten al goed zichtbaar zijn geworden.
  • Leg de spareribs weer in de indirecte hittezone van de BBQ. Smeer de spareribs ongeveer 45 min lang elke 15 min in met de laksaus.
  • Na 45 min. kunnen de spareribs van de BBQ gehaald worden en zijn ze klaar om te eten, eventuele overgebleven laksaus kun je nog extra over de ribs smeren.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

 

 

Hoofdgerechten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen