Header YFS.nl 1510x265

Teppo yasai

15 + 15 min

 

Teppo betekent: op een stokje.

Bereiding

Een perfecte techniek om te bbq-en - bij voorkeur boven houtskool. De perfect garing krijgen, is een ware kunst. 

De garing gaat over de juiste balans tussen tijd & temperatuur. De mini nasu (aubergine) bereid je als volgt:

  • Prik de schil van de aubergine ongeveer 10x rondom in met een sateprikker
  • Frituur de aubergines 5 minuten op 170 graden. Laat daarna afkoelen 
  • Meng 1 deel sojasaus, 1 deel Hon Mirin, 1 deel sake en breng aan de kook. Laat ook dit vervolgens afkoelen
  • Steek de aubergine op een teppo, grill boven houtskool en draai continue
  • Dip tussen het grillen door de aubergines in de marinade
  • Rasp er - voor het serveren - wat limoenzest over

Ingrediënten

Alle recepten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen