Header YFS.nl 1510x265

Oosterse biefstuk

ca. 25 min

Bereidingswijze

  • Snijd voor de marinade de rode chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, spoel de helften af en hak ze fijn. Pel de knoflooktenen en pers ze uit in een grote schaal. Voeg de fijn - gehakte chilipeper, KIKKOMAN sojasaus, sherry, honing en sambal oelek toe en meng alles goed.

  • Leg de biefstukken in de marinade en marineer ze enkele uren of een hele nacht in de koelkast.

  • Neem de biefstukken uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout. Gril ze ca. 1,5 minuut boven hoge hitte. Draai ze een kwart slag voor een mooi grillpatroon en gril ze nog eens 1,5 minuut. Draai de biefstukken om en gril ze ook aan de andere zijde.

  • Leg de biefstukken boven indirecte matige hitte en laat ze nog 5-10 minuten nagaren, zodat het sap in het vlees zich weer kan verdelen en de biefstukken mals en sappig worden. De optimale kerntemperatuur ligt tussen 50 en 55 ºC.

 

Maak je eiegen sambal oelek
Spoel 200 g rode chilipepers af en snijd ze met de zaadjes fijn; houd 5 pepers apart. Doe de stukjes chilipeper met 100 ml water in een pan en laat ze ca. 8 minuten zachtjes koken. Giet ze af in een zeef en laat ze uitlekken. Pureer ze samen met de apart gehouden chilipepers fijn, roer er 1 eetlepel olie door en voeg citroensap, bruine suiker, wittewijnazijn en zout naar smaak toe.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alle recepten

  • 1/2 rode chilipeper
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el sherry
  • 1 tl honing
  • 4 biefstukken (rundhaas, ca. 4 cm dik)
  • Zout

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen