Header YFS.nl 1510x265

Gegrilde vijgen

40 min

Bereidingswijze

  • Rasp de bovenste helft van de sinaasappel fijn en schil de onderste helft dun. Snijd de sinaasappel vervolgens overdwars doormidden en pers hem uit.

  • Doe voor de marinade de granaatappelsiroop, 1 eetlepel Kikkoman sojasaus, 1 eetlepel rietsuiker, de blaadjes van 2 takjes tijm, het sinaasappelsap en -raspsel en 1 snufje zout in een grote kom of schaal en roer tot de suiker is opgelost. Snijd de vijgen doormidden, voeg ze toe aan de schaal en marineer ze ca. 1 uur.

  • Meng voor de mascarponecrème de mascarpone met de yoghurt en het poedersuiker in een kom of schaal en zet apart.

  • Neem de vijgen uit de marinade en leg ze met het snijvlak naar boven dicht tegen elkaar aan in de grillpan. Bestrooi ze met de rest van de suiker en gril de vijgen in de grillpan 10-15 minuten boven indirecte hitte.

  • Kook ondertussen de rest van de marinade in een kleine kookpan voor de helft in of tot hij dikvloeibaar is. Roer er vervolgens 1 eetlepel Kikkoman sojasaus door. Rooster de amandelstiften kort in een droge koekenpan.

  • Verdeel de gegrilde vijgen over de borden en giet er het sap uit de grillpan overheen. Glaceer ze met de ingekookte marinade en bestrooi ze met de tijmblaadjes, granaatappelpitten en geroosterde amandelstiften.

  • Schep op elk bord 1 eetlepel mascarponecrème en garneer de vijgen met een beetje sinaasappelraspsel.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alle recepten

  • 1 biologische sinaasappel
  • 4 el granaatappelsiroop
  • 3 el rietsuiker
  • 2 takjes tijm
  • Zout
  • 8 rijpe vijgen
  • VOOR DE MASCARPONECRÈME:
  • 150 g mascarpone
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1,5 el poedersuiker
  • VOOR DE GARNERING:
  • 1 takje tijm
  • Pitten van 1/2 gramaatappel
  • 40 g amandelschaafsel

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen