Header YFS.nl 1510x265

Gegrilde tonijnsteak en salade

Bereidingswijze

  • Meng voor de marinade de sojasaus, sinaasappelsap, paprika poeder, gedroogde oregano, knoflook en chilipeper.
  • Bedek de tonijnsteaks met de marinade en zet opzij om te marineren. (minimaal 30 min.)
  • Verwijder de overtollige marinade van de tonijnsteaks en grill ze op hoge temperatuur gedurende 1-2 min aan elke kant, zodat de vis roze blijft vanbinnen.
  • Meng in een tweede kom voor de dressing de ponzu, tahin pasta en olijfolie.
  • Hak de olijven fijn en snijd de kerstomaatjes doormidden.
  • Serveer de tonijnsteaks op een bedje van sla, olijven, tomaten en kappertjes. Besprenkel met de dressing en bestrooi met gehakte peterselie.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Hoofdgerechten

  • 2 tonijnsteaks (elk 150 g)
  • 125 ml verse sinaasappelsap
  • 0,5 tl paprika poeder
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook vers geperst
  • 0,5 chilipeper
  • 1 bosje peterselie
  • 2 handjes sla
  • 90 g pitloze zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 100 g kerstomaatjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl tahinpasta

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen