Header YFS.nl 1510x265

Gegrilde peentjes op Japanse wijze

35 min

Bereidingswijze

  • Je kunt deze bereiding in de oven doen op grillstand 200°C of op de BBQ.
  • Was de peentjes en borstel ze eventueel schoon (niet schillen!).
  • Meng de peen met de olie zodat ze allemaal goed zijn ingesmeerd.
  • Gaar de peentjes in de oven of op de bbq (indirect) in circa 15 minuten. De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van de peentjes: prik met een vork om te checken of ze zacht zijn.
  • Meng het sinaasappelsap met Yakitorisaus en de helft van de zeste.
  • Verdeel 6 eetlepels van deze saus over de gegaarde peentjes en zorg er voor dat ze allemaal geglaceerd zijn.
  • Leg de peentjes nog circa 10 minuten terug in de oven of op de BBQ.
  • Serveer de peentjes met de laatste 2 eetlepels saus en restant van de sinaasappelzeste.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bijgerechten

  • 500 g bospeen (indien verkrijgbaar liefst in meerdere kleuren)
  • 2-3 el zonnebloemolie
  • Sap en zeste van een ½ sinaasappel

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen