Header YFS.nl 1510x265

Buikspek-spiesjes

30 min

Bereidingswijze

  • Week de houten spiezen voor gebruik ca. 30 minuten in koud water. 

  • Schil en snipper voor de marinade de ui. Meng de uiensnippers met de zonnebloemolie, wijnazijn, het sinaasappelsap en de ketchup in een kom of schaal en voeg de KIKKOMAN sojasaus en oregano toe.

  • Prik een houten spies door het een uiteinde van een plakje varkensbuikspek en wikkel het er vervolgens spiraalvormig strak omheen. Doe dit ook met de rest van de spiesen en het buikspek en bestrijk ze allemaal met de marinade. Marineer de spiesen enkele uren of nog liever een nacht in de koelkast.

  • Verwarm de barbecue voor en gril de spiesen rondom stevig boven directe matige hitte, tot het vlees lekker krokant is.

 

Heerlijk met ovenaardappelen en chili-honingdipsaus.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alle recepten

  • 1 ui
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el wijnazijn
  • 4 el versgeperst sinaasappelsap
  • 4 el ketchup
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 16 plakjes varkensbuikspek (3 mm dik, zonder zwoerd)
  • 16 houten spiezen

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen