Bereidingswijze
- Snijd de zalm in 4 mooie gelijke stukken, smeer in met de Miso Sesame Ginger en laat 10 minuten marineren
- Verwarm de oven voor op 70°C. Leg de zalm in een ovenschaal, dek af met vershoudfolie en zet 30 minuten in de oven.
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd in mooie dunne reepjes. Houd een klein stukje knolselderij over.
-
Verwarm een ruime koekenpan en smelt de boter. Voeg de reepjes knolselderij en visbouillon toe. Laat stoven totdat de visbouillon is ingedampt en er een saus ontstaat met een mooie dikte. Breng het geheel op smaak met een beetje vers citroensap.
-
Maak met een dunschiller dunne plakjes van het overgebleven stukje knolselderij. Verwarm de frituurpan tot 150°C en frituur de dunne plakjes knolselderij mooi goudbruin en krokant.
-
Snijd de shiitake in reepjes en bak deze in een scheutje olie mooi bruin. Meng met de saus van knolselderij. Snijd de bieslook in stukjes van circa 5 centimeter.
-
Leg de zalm in het midden van het bord. Verdeel de knolselderijsaus en shiitake ernaast. Garneer met de knolselderij chipjes en bieslook.