De egg sando - ofwel tamago sando - is een afgeleide van de bekende Japanse katsu sando. Een sandwich eiersalade, maar dan Japans. En zoals alles in de Japanse keuken: met aandacht bereid. Traditioneel wordt Japans brood - shokupan - gebruikt. Als alternatief gebruiken we casino witbrood - bij voorkeur iets dikker gesneden - die we heel licht toasten.
Bereidingswijze
- Toast het brood heel licht, zodat het nét niet verkleurt.
- Breng water aan de kook en voeg vervolgens de eieren toe.
- Kook de eieren 8,5 minuut. Zet ondertussen een kom met ijswater klaar.
- Haal na 6,5 minuut twee eieren uit de pan en laat ze schrikken in het ijswater. Laat de rest nog 2 minuten doorkoken. Leg de zachtgekookte eieren apart. Laat de hardgekookte eieren vervolgens schrikken in het ijswater.
- Pel de hardgekookte eieren. Leg ze eerst in de lengte in een eiersnijder en daarna in de breedte; zo krijg je mooie gelijke stukjes. Doe alle stukjes in een kom en meng met de Kewpie mayonaise, crème fraîche, bosui, Uchibori rijstazijn en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel nu ook de zachtgekookte eieren.
- Smeer voor elke sandwich één snee brood lichtjes in met mosterd. Halveer de zachtgekookte eieren en plaats beide helften van een ei met de snijkant naar beneden op de snee brood. Schep de eiersalade er bovenop en leg de andere snee brood daar weer op.
- Snijd de sandwich zo doormidden dat de zachtgekookte eieren worden gehalveerd.
- Zet de egg sando’s rechtop naast elkaar.