Header YFS.nl 1510x265

Yakitori van eend met bosui, knolserderij en aonori

  • Snijd het groene gedeelte van de bosui af en bewaar voor het laatst. Snijd de rest van de bosui in balkjes van circa 4 centimeter lang.
  • Schil de knolselderij en snij het in stukjes van circa 4 centimeter. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderij circa 2 minuten.
  • Snijd de eendenborst in de breedte in plakjes van circa 1,5 centimeter dik.
  • Begin nu met het om en om rijgen van de knolselderij, bosui en eendenborst.
  • Verhit een grillpan op het vuur en leg de spiesen met de vetrand van de eend naar beneden in de grillpan.
  • Grill de spiezen circa 2 minuten per kant. Lak ze vervolgens met de Yakitorisaus en draai ze om, herhaal het lakken een aantal keren.
  • Snijd het achtergehouden groene gedeelte van de bosui fijn en strooi over de spiesjes. Rasp er als laatste een klein beetje sinaasappelschil overheen en bestrooi met de Aonori.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hapjes

  • 4 stengels bosui
  • 1/4 knolselderij
  • 2 eendenborsten
  • de schil van 1 sinaasappel
  • Extra: 4 lange satéprikkers, kwastje en rasp.

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen