Bereidingswijze
-
Snijd de kipfilets vanaf de zijkant in, zodat ze overal ongeveer even dik zijn. Leg ze op een stuk bakpapier en bestrooi ze licht met zout. Dit zorgt ervoor dat de kip meer vocht behoudt tijdens het bakken.
- Leg er nog een stuk bakpapier op en sla de kip plat tot circa 1,5 cm dikte.
-
Schaaf de spitskool zo dun mogelijk op de mandoline en leg deze voor minstens 10 minuten in ijskoud water. Laat voor serveren goed uitlekken.
-
Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem in een apart bord. Pak ook een apart bord voor de panko.
- Haal de kipfilet door de bloem (klop de overtollige bloem eraf). Haal hem vervolgens door het ei en daarna druk je hem goed aan in de panko zodat de kipfilet volledig bedekt is. Herhaal dit bij alle kipfilets.
-
Schenk royaal olie in een grote pan tot ongeveer een laagje van 1 centimeter. Verwarm de olie en bak de kipfilet mooi goudbruin.
- Snijd de citroen in partjes. Leg de uitgelekte spitskool op een bord en leg hier de chicken katsu op. Verdeel er wat Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise over en serveer met de citroen.