Header YFS.nl 1510x265

Vegan saucijzenbroodjes in Japanse stijl

Bereidingswijze

  • Hak de champignons in de keukenmachine tot fijne kruimels. Bak deze in 2 el olie en 1 tl sojasaus gedurende 5-10 minuten tot het vocht grotendeels is verdampt. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.
  • Vang 2 el van het kookvocht van de kidneybonen op en meng dit in een kommetje met 1 el olie. Dit dient straks om het bladerdeeg mee te bestrijken. Als alternatief kan melk of water gebruikt worden.
  • Giet de rest van het kookvocht van de kidneybonen af, afspoelen is niet nodig.
  • Meng de okonomisaus en de misopasta tot een homogeen mengsel. Doe voor de vulling in de keukenmachine: het miso mengsel, de helft van de kidneybonen, knoflook, gember, bosui, sesamolie, havermout en togarashi naar smaak. Pureer het tot de bosui is fijngemalen en alles goed is gemengd. Voeg dan de afgekoelde champignons en de overige helft van de kidneybonen toe en pureer dit heel kort zodat er nog wat structuur in overblijft. Laat deze vulling een half uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • Verdeel de vulling over de 8 velletjes bladerdeeg. Vorm de vulling in een soort worstvorm op het midden van het bladerdeeg. Kwast 1 zijde van het bladerdeeg in met het vegan mengsel uit stap 2. Vouw het deeg dubbel en duw de bestreken zijde vast op de andere. Druk het deeg goed dicht met een vork. De korte zijden blijven open.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met het vegan mengsel en strooi er wat sesamzaadjes over. Voor mini saucijzenbroodjes snijd je elk saucijzenbroodje in 3 stukken.
  • Leg de saucijzenbroodjes iets uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna iets afkoelen op een rooster*.
  • Serveer er eventueel een dipsaus bij. Meng hiervoor in gelijke delen: kewpie mayo, okonomi saus en kwark en voeg naar smaak wat togarashi toe voor wat extra pit.

*Opmerking: de vulling zet tijdens het bakken iets uit waardoor het aan de uiteinden iets uitpuilt. Laat de broodjes na het bakken iets afkoelen, dan kun je indien gewenst daarna de vulling makkelijk weer terugduwen.

Ingrediënten

Voor 8 grote of 24 mini saucijzenbroodjes

Alle recepten

logos

Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen