Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
- Pel de sjalotten en halveer ze. Was de halve pompoen en verwijder de pitten (schillen hoeft niet). Verdeel de halve pompoen in 4 stukken en snijd deze elk in dunne plakken (5-8 mm).
- Meng in een kom: 1 tl sojasaus, 1 el olie en zwarte peper naar smaak. Voeg de plakjes pompoen toe en hussel ze goed zodat alle plakjes zijn bedekt met olie. Leg de plakjes op een ingevette bakplaat. Smeer de halve sjalotten in met een beetje olie en leg ze tussen de plakjes pompoen op de bakplaat.
- Bak de pompoen en sjalot 15-20 minuten in de oven tot ze gaar zijn en bruine randjes hebben. Haal ze dan uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Rooster, terwijl de pompoen in de oven staat, de pompoenpitten kort in een koekenpan en zet apart.
- Maak ook alvast de dressing. Meng hiervoor in een kom alle benodigde ingrediënten. Giet de linzen af en meng met de gehakte peterselie door de dressing. Laat de linzen marineren tot de pompoen klaar is.
- Leg de rucola op een grote serveerschaal of verdeel deze over meerdere borden. Verdeel de linzen met de dressing over de rucola. Rangschik de afgekoelde plakjes pompoen erop en strooi de pompoenpitten erover. Maak van de gare sjalotten alle lagen los en verdeel deze over de salade.
- Breek tenslotte de noriten crackers in stukjes en garneer de salade ermee. Doe dit kort voor het serveren zodat de noriten lekker krokant blijft.