Bereidingswijze
-
Meng voor de marinade de rum met de Kikkoman sojasaus, het ananassap en citroensap in een kom. Pel de knoflookteen, pers hem erbij en roer hem erdoor. Voeg de mosterd, het gemberpoeder en peper naar smaak toe.
-
Leg de steak in een schaal, voeg de marinade toe en marineer het vlees een paar uur of nog liever een hele nacht in de koelkast.
-
Neem de steak weer uit de marinade, dep hem droog en gril hem ca. 1,5 minuut boven directe hoge hitte. Draai de steak een kwartslag voor een mooi grillpatroon en gril hem nog eens 1,5 minuut. Draai de steak om en gril hem ook aan de andere zijde.
-
Neem de steak van de barbecue en laat hem afgedekt een paar minuten rusten.
-
Snijd de steak met een scherp mes schuin in plakjes en serveer.
Bijgerechten
Heerlijk met knapperig gebakken rozemarijnaardappeltjes en een salade naar keuze.