Bereidingswijze
-
Spoel het witte schelpenvlees kort af onder de koude kraan en dep het droog.
-
Spoel de Thaise asperges af en maak ze schoon (schil ze niet). Spoel de paprika af, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in klein blokjes.
-
Verwarm een gietijzeren pan voor op de barbecue boven directe hitte (200-250 ºC). Doe de boter in de pan en bak de asperges in ca. 6 minuten beetgaar. Voeg kort voor het einde van de gaartijd de blokjes paprika toe en bak ze kort mee. Neem de pan van de barbecue en leg het deksel erop.
-
Verhit de arachideolie in de tweede gietijzeren pan op de barbecue tot de olie zeer heet is en bak hierin het schelpenvlees 2-3 minuten rondom. Bestrooi het met de peper en bestrijk het met de Kikkoman sojasaus.
-
Knip het bieslook in smalle rolletjes. Verdeel de asperges over voorverwarmde borden, verdeel daarover het schelpenvlees en bestrooi het gerecht met het bieslook.
Thaise asperges zijn verkrijgbaar bij de toko en goed gesorteerde supermarkten. De bekende groene asperges zijn een goede vervanger, al smaken deze iets minder sterk.