Bereidingswijze:
- Kook de edamame 3-5 minuten in kokend water, giet af en laat afkoelen. Pel de knoflook, pureer met 80 g van de edamame en de yoghurt en breng op smaak met 1-2 tl Ponzu en met peper.
- Snijd de ciabatta in ca. 2 mm dunne plakjes smeer de plakjes aan beide kanten in met 1 tl sesamolie en 1 tl olijfolie. Rooster ze aan beide kanten tot ze krokant zijn.
- Was de witlof en de andijvie. Snijd de andijvie in repen en haal de bladeren van de witlof. Snijd de witlof bladeren eventueel in de lengte door. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Schil de wortel en snijd in stukjes. Halveer de granaatappel, verwijder de pitjes en bewaar het sap.
- Was de peterselie, pluk de blaadjes eraf en hak grof. Meng de resterende olie met de peterselie, het bewaarde granaatappelsap, de honing en de resterende Ponzu en breng op smaak met peper.
- Schik de salade-ingrediënten, besprenkel met de dressing, garneer met toefjes edamame-dip en serveer met de ciabatta.