Bereidingswijze
- Snijd de zalm in blokjes van 3 cm, meng ze met 1 tl sojasaus en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de worteltjes in schuine plakjes van 3 mm en maak de peultjes schoon. Snijd ook de bosui in dunne ringetjes en houd het witte en groene gedeelte apart.
- Bak de blokjes zalm in 1 el olie in een koekenpan of hapjespan bruin. Bak de zalm tot hij net gaar is. Haal de blokjes daarna uit de pan en leg ze apart.
- Bak in dezelfde pan in het resterende vet de plakjes wortel en geperste knoflook gedurende 2-3 minuten. Voeg dan sinaasappelsap toe en laat de worteltjes in 5 minuten afgedekt in de pan beetgaar stomen.
- Doe daarna 3 el sesame sauce in de pan, samen met de peultjes en 3 el water. Meng het en laat dit nog 2 minuten afgedekt stomen tot de peultjes beetgaar zijn.
- Breng het op smaak met zwarte peper en voeg indien nodig nog een beetje water toe. Leg dan de blokjes zalm erbij met het wit van de bosui. Laat de zalm kort opwarmen met het deksel op de pan.
- Serveer de zalm en groenten met de rijst en bestrooi het tot slot met het groen van de bosui en wat sesamzaadjes.
Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml.