Bereidingswijze
- Leg een nori-vel op met de glanzende zijde naar beneden. De korte zijde legt u naar u toe.
- Bevochtig uw handen met het azijnwater, dit om te voorkomen dat de rijst aan uw handen gaat kleven. Verdeel met uw handen de helft van de rijst over het nori-vel; begin aan de kant die het dichtst bij u is en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met uw vingers stevig aan. Bevochtig indien nodig uw handen.
- Strooi de helft van de zevenkruidenmix en van het gemengde sesamzaad over de rijst.
- Bedek het geheel met plastic folie en draai voorzichtig om zodat de rijst onderop ligt. Leg de nori weer 2 cm van de rand van het bamboematje.
- Smeer een dotje wasabi over het midden van de nori en leg daar ongeveer de helft van de avocado en de zalm op. Zorg dat de vulling helemaal tot aan de randen van de nori loopt.
- Begin aan de dichtstbijzijnde kant. Til het bamboematje met duim en wijsvinger van beide handen op; houd met de overige vingers de vulling op zijn plaats tijdens het rollen. Rol van je af, druk voorzichtig maar stevig en wikkel de nori om de rijst en de vulling. Ontrol het matje, laat de plasticfolie om de sushirol.
- Verwijder het plastic en snijd de rol in 6-8 gelijke stukken. Doop het mes na iedere snede even in water om kleven te voorkomen.
- Leg de Uramaki op een bord met de gesneden zijde naar boven en serveer met sojasaus en/of wasabi.