Bereidingswijze
Begin met de komkommersalade maken zodat deze nog kan intrekken.
- Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes of linten. Meng deze met de azijn, suiker en een beetje zout. Laat het minimaal 30 minuten intrekken en roer het af en toe om.
Voor de groenten spiesjes:
- Snijd bij de shiitake een stukje van de steeltjes af (je kunt deze nog voor een bouillon gebruiken). Maak eventueel decoratieve inkervingen in de shiitake.
- Snijd de bosui, rode ui, courgette en paprika in stukken van 2-3 cm.
- Schil de zoete aardappel en snijd er stukken van 2 cm van.
- Kook deze in water met een beetje zout beetgaar in 5 min.
- Giet de aardappels af en laat ze uitstomen.
- Rijg de groenten op satéprikkers en kwast ze in met een beetje plantaardige olie.
- Grill de groentenspiesjes aan beide kanten op een grillplaat of de barbecue tot ze goudbruin en (beet)gaar zijn.
- Smeer ze in met beetje Yakitori saus en laat ze dan nog 1-2 min grillen.
- Serveer de yakitori met sushirijst en de komkommersalade.
Tip: doe een beetje Kewpie wasabimayonaise en zwarte sesamzaadjes over de rijst.
1 el (eetlepel)= 15 ml | 1 tl (theelepel)= 5 ml