Bereidingswijze
- Smeer de entrecôtes in met de Shiro Miso en laat minimaal 4 uur intrekken
- Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt 2 el boter. Halveer de witlof in de lengte en bak in de koekenpan lichtbruin.
-
Voeg het water, de foelie en het zout toe. Dek de pan af met een stuk bakpapier of leg er een deksel schuin op en stoof de witlof zachtjes gaar.
- Zet het vuur hoog zodra de witlof gaar is, zodat het water kan verdampen. Bak de witlof dan nog in enkele minuten goudbruin.
-
Snijd de aardappels in mooie vierkante blokjes van circa 3 bij 3 centimeter en bak deze in 1 el boter bruin. Voeg de knoflook en tijm toe en blus af met de bouillon. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en kook de aardappelblokjes in circa 30 minuten zacht.
-
Veeg de marinade van de entrecôtes. Voeg de marinade toe aan de aardappeltjes. Bak de entrecôtes in 1 el boter goudbruin. Laat ze daarna circa 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Verwarm de borden voor in de oven. Snijd de entrecôte in mooie plakjes. Leg de witlof op de borden, gevolgd door de entrecôte en aardappel. Serveer met de jus van miso.