Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
- Kook de sperziebonen beetgaar in water met eventueel een beetje zout. Giet ze daarna af, spoel ze af met ijskoud water en laat ze goed uitlekken.
- Giet de cannelliboontjes af, spoel deze af met water en laat ze goed uitlekken.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met 1 tl plantaardige olie en strooi er een beetje zout over. Hussel de tomaatjes en bak ze daarna in de oven gedurende 5 minuten tot de velletjes openbarsten en de tomaatjes zacht zijn. Laat ze daarna afkoelen.
- Snijd de bosui in dunne schuine plakjes.
Maak de sesampanko als volgt:
- Halveer de 2 tenen knoflook overlangs.
- Bak deze in 2 el olie gedurende 2 minuten op zacht vuur zodat de knoflook zijn smaak afgeeft aan de olie zonder ze te laten bruinen.
- Voeg dan de panko toe en bak deze al roerende tot hij goudbruin is (pas op dat de panko niet aanbrandt).
- Doe dan het vuur uit en voeg de geroosterde sesamzaadjes toe.
- Breng de sesam panko op smaak met royaal grof gemalen zwarte peper en een beetje zout. Haal de knoflook eruit en laat de panko afkoelen.
- De knoflookteentjes zijn zachter geworden en milder en zoeter van smaak. Bewaar ze om in de dressing te gebruiken.
Maak tot slot de miso yuzudressing:
- Klop in een kommetje 3 el miso yuzu dressing met 4 tl rijstazijn en 2 el olie tot een homogeen mengsel.
- Voor nog meer smaak kun je nu ook de zachte knoflook (overgehouden van de panko) toevoegen. Prak deze eerst fijn of pureer.
- Meng op een grote schaal of op aparte borden de cannellinibonen met de sperziebonen en de helft van de bosui. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en bedruppel de salade met de dressing.
- Strooi de resterende bosui erover en een deel van de sesam panko.
- Serveer de rest van de panko apart in een schaaltje erbij zodat deze lekker krokant blijft.
Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.