De oorsprong van curry

Japanse curry  is een van de nationale gerechten van Japan, naast sushi, miso soep en Japanse Curryramen. De curry is erg voedzaam en is een hit onder kinderen. Maar waar komt deze curry eigenlijk vandaan?

Curry poeder zou in de 19de eeuw vanuit Engeland meegenomen zijn naar Japan. Dit maakte de curry een duur product.

Door een schandaal in 1931 waarbij de dure Britse curry poeder vervangen werd door een lokale Japanse curry poeder, kwam er een halt aan de import van de Britse curry poeder. De lokale curry poeder en Britse variant verschilden volgens de Japanners namelijk niet zoveel van elkaar. En omdat de lokale poeder een stuk goedkoper was,  kwam de curry nu ook in veel kleinere en goedkopere restaurants op het menu.

Momenteel is de markt voor curry pasta’s, kant-en-klare currysauzen en de verschillende curry heel competitief. Curry is een hit onder kinderen omdat er veel zoete varianten te vinden zijn. Maar het is natuurlijk vooral een hele lekkere en voedzame maaltijd!

Heb je trek gekregen in of nieuwsgierig geworden naar een echte Japanse curry? Dan is hier ons recept van de Japanse curry.

Meer weetjes!

Sake
Sakura Festival of Hanami
Slurpen: wel of niet beleefd?
Tempura: Japans of niet Japans?
Gember: een onderschatte groente
Butaman of Nikuman?
Pokébowl
De oorsprong van ramen
De oorsprong van kara age