Zalmtataki

Zalm tataki met Miso Sesame Ginger Dressing & Dip

  ,   , ,

april 13, 2016

Zalmtataki

Directions

Smeer de zalm in met 4 eetlepels Miso sesame & ginger, besprenkel met Yuzu kajyu (yuzu sap) en laat het enkele uren marineren.

Verwarm een grillpan en laat de zalm op het vel roosteren. Daarna kort op de andere kanten roosteren. Haal de zalm uit de pan en verwijder het vel en laat dit verder droogroosteren. Snijd vervolgens de zalm in kleine blokjes.

Blancheer de groene asperges kort, snijd in stukken en maak vervolgens aan met een eetlepel Miso sesame & ginger.

Kook de Inaka udon in ruim kokend water. Maak de Inaka udon vervolgens aan met het vocht van de ingelegde gember. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe.

Maak met behulp van een mandoline dunne plakken van wortel, rettich en courgette en snijd mooie gelijke stroken.

Leg de zalm mooi over de udon en asperge en garneer de groentes er naast in een 'roosje'.

Garneer met de gember, Geroosterd wit sesamzaad en wat koriander.

Ingredients

4 zalmfilets met vel

5 tl Miso sesame & ginger

1 rettich

1 courgette

1 wortel oranje

1 wortel geel

Enkele druppels Yuzu kajyu (yuzu sap)

2 tl Geroosterd wit sesamzaad

8 groene asperges

200 gr Inaka udon

1 rode peper

8 takjes verse koriander

Ingelegde gember

00:00