Zalmtartaar on the top

    

december 2, 2014

Directions

Rol het matje in vershoudfolie, en leg de nori met de glanzende kant naar onder op het matje

Trek de handschoenen aan en verdeel de rijst zeer gelijkmatig over de nori, en houd aan de bovenzijde 1 cm van het norivel vrij van rijst

Vouw de sushi voorzichtig op en laat met de de open zijde 1 minuut rusten op de werkbank zodat de nori tijd heeft vast te plakken

Snij de sushi met een vlijmscherp mes in gelijke stukken

Snij de zalm met een mes tot tartaar, meng met de gember, sojasaus, lenteui en sesamzaad

Leg op ieder stukje sushi dmv een lepel een beetje van de tartaar, zodat je een soort van “taartjes” krijgt

Ingredients

Voor 4 personen

Sushirijst

4 norivellen

1 paar sushihandschoenen

200 verse zalm

1 tl verse gember rasp

1 el Lenteui, zeer fijn gesneden

1 el geroosterd wit sesamzaad

1 el Kikkoman sojasaus

00:00