Zalm teriyaki met groene salade

  , ,   ,

mei 8, 2018

Directions

Snijd de zalm in blokken van circa 4 bij 4 centimeter en laat het marineren in de Kikkoman Teriyakimarinade voor minimaal 4 uur.

Rijg de blokjes zalm aan een stokje.

Schaaf lange linten in de lengte van de komkommer.

Halveer de avocado en ontdoe deze van zijn pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en in snijd mooie partjes.

Snij vervolgens mooie dunne plakjes van de appel.

Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olie. Bak de zalm-teriyaki spiesjes circa 30 seconden aan elke kant, zodat de zalm nog rosé is van binnen. Schenk de overige marinade in de pan en lepel over de zalm.

Leg de spinazie in een diep bord en leg er vervolgende de komkommerlinten, avocado partjes, groene appel en de zalmspiesjes op. Bestrooi als laatste met de Kewpie Sesame Soy Dressing en zwarte sesamzaadjes.

Ingredients

Voor 4 personen

400 g Zalmfilet zonder huid

200 ml Kikkoman Teriyaki marinade

1 komkommer

2 avocado's

1 groene appel

50 g baby spinazie

1 el zwarte sesamzaadjes

4 el Kewpie Sesame Soy Dressing

Extra

Satéprikkers

Mandoline

00:00