Yakitori van eend met bosui, knolselderij en aonori

  ,   ,

april 11, 2017

Directions

Snijd het groene gedeelte van de bosui af en bewaar voor het laatst. Snijd de rest van de bosui in balkjes van circa 4 centimeter lang.

Schil de knolselderij en snij het in stukjes van circa 4 centimeter.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderij circa 2 minuten.

Snijd de eendenborst in de breedte in plakjes van circa 1,5 centimeter dik.

Begin nu met het om en om rijgen van de knolselderij, bosui en eendenborst.

Verhit een grillpan op het vuur en leg de spiesen met de vetrand van de eend naar beneden in de grillpan.

Grill de spiezen circa 2 minuten per kant. Lak ze vervolgens met de Yakitorisaus en draai ze om, herhaal het lakken een aantal keren.

Snijd het achtergehouden groene gedeelte van de bosui fijn en strooi over de spiesjes.

Rasp er als laatste een klein beetje sinaasappelzeste overheen en bestrooi met de Aonori

Ingredients

Voor 4 personen

2 stengels bosui

1/4 knolselderij

2 eendenborsten (of kipfilet)

4 el Yama Yakitorisaus

1 sinaasappel

1 el Aonori