Yakiniku

Yakiniku van lendebiefstuk met dipsaus

  , ,   , ,

februari 24, 2017

Yakiniku

Directions

Voor de lendebiefstuk

Snijd het vlees diagonaal in reepjes van ongeveer 2 cm breed.

Pel de uien, halveer ze en snijd in dunne plakjes.

Maak de shiitake paddenstoelen schoon en halveer ze.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in stukjes.

Schil de onderste helft van de asperges.

Kook de asperges beetgaar en snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 3 cm.

Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom en laat het rusten.

Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de groenten op hoog vuur.

Leg ze daarna op een bord en houd ze warm.

Verhit de pan opnieuw en bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur, zonder extra olie.

Doe de groenten en het kruidenmengsel erbij. Meng het vlees en de groenten op hoog vuur goed door elkaar en blijf roeren.

Serveer op een bord en eet smakelijk!

Ingredients

Voor 4 personen

500 g Lendebiefstuk

200 g uien

10 shiitake paddenstoelen

1 rode paprika

1 gele paprika

6 groene asperges

Een beetje olie

Voor het kruidenmengsel

4 el appelmoes

6 el a href=" https://yamafoodshop.nl/product-categorie/kikkoman/" target=”_blank">Kikkoman sojasaus

1 el fijngehakte bosuitjes

1 geraspte knoflook

2 tl geroosterde sesamzaadjes

1 goma abura (sesamolie)

00:00