Vegetarische Kokos curry

  ,   , , ,

september 17, 2015

Directions

De aardappels schillen en in blokjes snijden. De snijbietbladeren van de stelen halen. De bladeren in brede stroken en de stelen in fijne reepjes snijden. De oesterzwammen schoonmaken en in grote stukken trekken. De sjalotten schillen en in blokjes snijden.

De bonen wassen, rangen en halveren. De wortels schillen en in dunne reepjes snijden. De aubergine wassen en in blokjes snijden. Het citroengras in dunne ringen snijden. De knoflookteentjes hakken. De gehakte chili's met het citroengras, de knoflook en de gember in de zonnebloemolie bakken.

De bruine suiker, de currypasta en het kurkumapoeder toevoegen en met de sojasaus blussen. De kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.

De oesterzwammen in een kleine pan even aanbraden. De oesterzwammen, de aardappelen, de snijbietbladeren en -stelen, de sjalotten, de bonen, de wortelen, de aubergine en de maïs in de voorbereide kruidensaus ca. 15 minuten koken.

Tip: Basmati rijst is hier lekker bij!

Ingredients

500g aardappelen

400g snijbiet

200g oesterzwammen

150g sjalotjes

100g sperziebonen

3 wortels

1 kleine aubergine

2 stengels citroengras

2 knoflookteentjes

2 gehakte chilipepers

3 eetl gehakte gember

1 eetl zonnebloemolie

2 eetl basterdsuiker

1 eetl rode currypasta

1 theel kurkumapoeder

60 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus/

1 blikje kokosmelk (400ml)

12 babymaïskolven

00:00