Uramaki sushi

Uramaki sushi, met kwarteleitje en Wasabi Furikake

  ,   ,

maart 24, 2016

Uramaki sushi

Directions

Heeft u een rijstkoker? Doe dan 2 koppen Itamae rice met 2,5 koppen water en volg de instructies.

Geen rijstkoker? Doe 2 koppen Itamae rice met 2,5 koppen water in een middelgrote pan met deksel.

Kook de rijst 20 min op laag vuur.

Hierna vuur uitzetten en 10 min. goed uit laten stomen en de Uchibori sushi azijn er door spatelen, laat de rijst afkoelen tot ca. 30 graden.

Leg de kwartel eieren in water en laat koken. Kook het dan 2 minuten en pel de eieren.

Bedek het Itamae nori geheel met een dun laagje rijst en keer het om.

Verdeel de zalm en Kewpie mayonaise en leg daar 6 helftjes kwarteleieren op

Rol het bamboematje dicht en duw zachtjes aan.

Garneer met Wasabi furikake

Snijd de rol zo dat er een gelijk aantal stukjes (6) gesneden is en elk stukje een helft ei bevat.

Serveer er naast wat Kinjirushi neri wasabi, Amazu shoga (gember) en Kikkoman sojasaus

Ingredients

2 koppen Itamae rice

2,5 koppen Water

25 ml Uchibori sushi azijn

1 vel Itamae nori

1 Verse zalm

3 Kwartel eieren

Kewpie mayonaise

Kinjirushi neri wasabi

Kikkoman sojasaus

Amazu shoga (gember)

00:00