udon

Udon met garnalen, mango en Teriyaki Mirinsaus

    

februari 20, 2018

udon

Directions

Bereid de Inaka udon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster de sesamzaadjes zonder olie in een wok goudbruin en haal ze uit de wok. Laat de sesamzaadjes afkoelen op een bord.

Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel de garnalen en maak ze schoon (verwijder indien nodig het darmkanaal). Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Snijd de paksoi in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui en knoflook 2 minuten.

Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 4 minuten bruin en bijna gaar. Voeg vervolgens de noedels toe en warm goed door. Voeg de paksoi toe en bak het goed mee. Voeg daarna de mango toe.

Blus af met Teriyaki Mirinsaus en warm kort door. Bestrooi met de sesamzaadjes en koriander.

Ingredients

Voor 4 personen

250 g Inaka udon

100 g witte sesamzaadjes

1 rode ui

3 teentjes knoflook

600 g (rauwe) grote garnalen

1 mango

1 paksoi

Zonnebloemolie

6 el Teriyaki Mirinsaus

1 bosje verse koriander

00:00