Tempura

Tempura

  , ,   ,

augustus 23, 2016

Tempura

Directions

Snijd de groentes in smalle schijfjes

Snijd de witvis in kleine mootjes

Voeg 100gr tempurako met 160ml ijskoud water (er mogen best ijsblokjes in zitten), je hoeft hier geen ei te gebruiken

Roer het beslag met stokjes of met een vork. Het mag niet glad worden, er moeten juist klontjes in zitten voor extra crunch

Zet ondertussen een frituur op 170-180°C of doe olie in een diepe pan op de zelfde temperatuur

Haal de groentes, vis en garnaal door het tempura beslag en doe ze voorzichtig in de frituur. Haal ondertussen de losse stukjes tempura uit de frituur, anders krijg je te donkere stukken aan de groentes of vis

Laat maximaal 4 min. frituren en laat ze dan uitlekken op een tenshi sheet speciaal voor tempura

Dip in de Uchibori Dashi-iri Ponzu en geniet!

Ingredients

Voor 4 personen

Zoete aardappel

Courgette

Aubergine

Verschillende paddenstoelen (groot)

Witvis

Garnalen (gepeld

100gr Tempurako

160ml ijskoud water

Uchibori Dashi-iri Ponzu

Tenshi sheet

00:00