Japanse omelet

Tamago (zoete Japanse omelet)

    ,

mei 11, 2015

Japanse omelet

Directions

Zet dashi, suiker, sake en mirin op en breng aan de kook om alle alcohol eruit te koken; laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Sla met een garde de eieren los en luchtig.

Meng met het koude dashi-mengsel.

Maak gebruik van een Japans tamagopannetje (vierkant) en doe hier olie in.

Laat het tamagopannetje goed heet worden en doe een laagje ei mengsel in het pannetje. Prik de bubbels lek met chopsticks.

Sla de eerste laag ei om zodat de helft van het pannetje weer vrij is. Giet er opnieuw ei in en til het gestolde ei iets op zodat het mengsel eronder loopt.

Herhaal dit totdat de juiste gewenste dikte van het gestolde ei is bereikt.

Ingredients

125 ml Dashi no Moto

125 g suiker

1 1/2 sake

1 1/2 a href="https://yamafoodshop.nl/product-categorie/mirin/" target="blank">Mirin

12 eieren

00:00