Sushi met haring en komkommer met salade van radijs en ui

    

december 2, 2014

Directions

Was de rijst grondig onder stromend water tot het water compleet helder is.

Laat de rijst 15 ã 20 minuten onder koud water staan, laat hierna 10 minuten uitlekken.

Doe de rijst samen met 550 ml water in een rijstkoker en stoom de rijst in 40 minuten gaar.

Snijd de radijs en ui zeer dun op de mandoline, snij apart de rode biet in dunne plakjes.

Snijd de komkommer en haring in repen van ca. 1 cm doorsnee.

Als de rijst is gekookt deze goed uit laten stomen en de sushiazijn er door spatelen, laat de rijst afkoelen tot ca. 30 graden.

Snijd de norivellen exact door de helft en verdeel de rijst nauwkeuring over het halve norivelletje maar houd aan de bovenzijde 1 cm ruimte vrij.

Bestrooi de rijst met de Wasabi Furikake en draai het norivel om maar zorg dat het vrije stukje aan de bovenzijde blijft.

Leg er een lintje komkommer en haring in en rol op.

Snijd de sushi en serveer met de salade van ui, radijs en biet, aangemaakt met Kikkoman sojasaus.

Ingredients

Voor 4 personen

4 haringfilets

1 komkommer

500 g Itamae rijst

100 ml Uchibori sushi azijn

4 vellen Itamae nori

4 el Wasabi furikake

1 bos radijs

1 ui

2 gekookte rode bietjes

4 el Kikkoman sojasaus

00:00