Kip teriyaki

Supersnelle kip teriyaki

    , , ,

december 2, 2014

Kip teriyaki

Directions

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de botten uit de kippendijen en snijd de kip in stukjes.

Rooster het Geroosterd wit sesamzaad goudbruin in een droge pan.

Meng de Mirinfu chomiryo met de Hakutsuru draft sake, Kikkoman sojasaus en de poedersuiker en laat circa 2 minuten inkoken. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en schenk beetje bij beetje bij de kokende teriyakisaus tot de saus yoghurt dik is.

Snijd de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoli en de peultjes circa 2 minuten en laat afkoelen in koud water.

Snijd de courgette in plakjes.

Snijd de lente-ui in chinoise. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.

Verhit een scheut olie in een wok. Bak de kip in 3 minuten rondom goudbruin. Voeg de peulen, broccoli, lente-ui, paprika en courgette toe. Bak circa 2 minuten mee en voeg de teriyaki-saus toe.

(In plaats van sojasaus, sake en mirin kunt u ook kant en klare Yama teriyaki mirinsaus gebruiken)

Ingredients

100 gram Itamae rice

8 kippendijen

1 eetl Geroosterd wit sesamzaad

100 ml Hakutsuru draft sake

100 ml Mirinfu chomiryo

100 ml Kikkoman sojasaus

4 eetl poedersuiker

1 eetl aardappelzetmeel

200 gram broccoli

150 gram peulen

1 lente-ui

1 rode paprika

1 courgette

zonnebloemolie

00:00