Stoofpotje

Stoofpannetje Kikkoman

    ,

december 12, 2016

Stoofpotje

Directions

Laat de sukade lappen met de laurier een nacht in de koelkast marineren in de Uchibori rijstazijn

Giet het vocht vervolgens af, dep het vlees droog en snij in stukjes van ca. 2x2 cm. Meng vervolgens deze blokjes met bloem. Verhit olie in een (braad)pan en bak het vlees rondom bruin

Snipper de sjalotjes, gember en knoflook. Voeg toe aan het vlees en bak even mee

Blus af met Kikkoman sojasaus en water. Voeg suiker, geroosterd wit sesamzaad en peper toe

Laat het vlees op laag vuur minimaal vier uurtjes zachtjes stoven

Serveer het vlees in gekleurde kleine pannetjes met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, gebakken rijst en peultjes, of in een rijstvelletje als springroll

Feestelijke tip

Vul weckpotten met kleine radijsjes, dun gesneden rode kool of komkommerplakjes en dit te marineren in Uchibori sushi azijn

Serveer vervolgens als garnering bij de stoofpotjes

De groenten kan je een paar maanden bewaren in een gesloten weckpot

Ingredients

Voor 4 personen

1 1/2 kg sukadelappen

200 ml Uchibori rijstazijn

3 laurierblaadjes

4 el bloem

50 ml olie

4 sjalotjes

150 ml Kikkoman sojasaus

300 ml water

200 g suiker

3 el geroosterd wit sesamzaad

Versgemalen peper

00:00