Spicy crab roll

    

december 2, 2014

Directions

Rol het matje in vershoudfolie, en leg de nori met de glanzende kant naar onder op het matje

Trek de handschoenen aan en verdeel de rijst zeer gelijkmatig over de nori, en houd aan de bovenzijde 1 cm van het norivel vrij van rijst

Snij van de komkommer repen van ½ bij een ½ cm , meng de krab met de mayonaise, koriander en shichimi

Verdeel de krabsalade over het midden van de rijst, leg de komkommerreep ervoor en hierop partjes van de avocado

Vouw de sushi voorzichtig op en laat met de de open zijde 1 minuut rusten op de werkbank zodat de nori tijd heeft vast te plakken

Snij de sushi met een vlijmscherp mes in gelijke stukken en serveer met sojasaus

Ingredients

Voor 4 rollen

Sushirijst

4 norivellen

1 paar sushihandschoenen

4 el krabvlees (of fijngesneden surimi)

2 el Kewpie mayonaise

1 Shichimi togarashi (7-spices mix)

1/2 komkommer

1 rijpe avocado

1 el fijngesneden koriander

00:00