Soepje van edamame

Soepje van edamame met kara age

    , ,

september 2, 2016

Soepje van edamame

Directions

Maak een marinade voor de kip door de sojasaus, mirinfu chomiryo, sake en knoflook in een kom te mengen

Snij de kippendij in grove stukken en leg ca. 3 uur in de marinade

Laat vervolgens in een zeef goed uitlekken en meng daarna het ei, bloem, Panko en aardappelzetmeel door de kip

Doe de edamame boontjes met de dashi no moto bouillon en room in een steelpan en verwarm

Pureer vervolgens heel glad met de staafmixer

Frituur de kip op 180°C in ca. 5 min. gaar

Leg de taugé in het midden van een soepbord en schenk de edamamesoep er voorzichtig omheen Leg een paar (gehalveerde) stukken kip in de soep en garneer met de bosui en koriander

Ingredients

Voor 4 personen

Voor de kara age

1 el Kikkoman sojasaus

1 Mirinfu chomiryo

1 el Hakutsuru draft sake

1 knoflookteentje, gesnipperd

250 g kippendij (met vel)

1 bloem

4 el panko

1 el aardappelzetmeel of maïzena

250 g edamame boontjes, voorgekookt

250 ml dashi no moto

100 ml room

Handje taugé

Bosuitje, in diagonale reepjes

Paar blaadjes koriander

00:00