Salade van peentjes

Salade van peentjes, romaine, citrus en kara age

    , ,

september 2, 2016

Salade van peentjes

Directions

Maak een marinade voor de kara age door de sojasaus, mirinfu chomiryo, sake en knoflook in een kom te mengen.

Snij de kippendij in grove stukken en leg ca. 3 uur in de marinade

Vervolgens uitlekken in een zeef en meng daarna het ei, bloem, panko en aardappelzetmeel door de kip.

Frituur de kip op 180 °C in ca. 5 min. gaar.

Maak de dressing door de sojasaus, citroensap, grapefruitsap, olijfolie, chomiryo en bieslook te mengen.

Maak van de wortels mooie, dunne, lange plakken met behulp van een mandoline of kaasschaaf.

Laat de wortelplakken 5 min. marineren in sushi azijn

Snij de Romaine sla in grove stukken.

Leg de sla op een bord en leg de wortelplakken er losjes bij.

Garneer met de gehalveerde stukken kip en partjes grapefruit en sinaasappel.

Sprenkel vervolgens de dressing erover.

Ingredients

Voor 4 personen

Voor de kara age

1 el Kikkoman sojasaus

1 mirinfu chomiryo

1 Hakutsuru draft sake

1 knoflookteentje, gesnipperd

250 g kippendij (met vel)

1 bloem

4 el panko

1 el aardappelzetmeel

Voor de dressing

2 el Kikkoman sojasaus

1 el citroensap

2 el grapefruitsap

2 el olijfolie

1 el mirinfu chomiryo

1 el fijngehakte bieslook

Voor de marinade (wortels)

Oranje wortel

Gele wortel

Paarse wortel

100 ml a href="https://yamafoodshop.nl/assortiment/dressing-olie-en-azijn/uchibori-sushi-vinegar-360ml/" target=”_blank">Uchibori sushi azijn

Extra

Een paar kropjes Romaine (Little gem) sla

1/4 grapefruit, in partjes zonder vel

1/4 ¼ sinaasappel, in partjes zonder vel

00:00