Rumpsteak

Rumpsteak Kikkoman

    , ,

november 18, 2016

Rumpsteak

Directions

Schil, was en rasp grof de aardappelen, wortelen en snijd het bosje peterselie voor de rösti. Meng de rasp met ei en meel en breng het op smaak met teriyaki marinade en peper.

Dep de steaks droog, bestrijk ze met zes eetlepels teriyaki marinade en kruiden met peper en kaneel. Verhit de olie, braad de steaks in de olie naar wens, neem ze uit de pan nemen en houdt het warm.

Schil de sjalotjes en snijd deze in fijne partjes en braad het in het resterende vet. Voeg 300 ml water en rode wijn toe, breng het aan de kook en gaar het ca. 5 - 10 minuten.

Verhit olie voor de rösti en bak de rösti's een voor een goudbruin. Laat de saus iets reduceren en breng het met de resterende teriyaki marinade en met peper op smaak. Serveer de steaks met saus en rösti.

Ingredients

Voor 4 personen

Voor de rösti

300 g aardappelen

2 wortelen

1 bosje peterselie

1 ei

2 el bloem

4 el Kikkoman teriyaki marinade

Vers gemalen peper

2 el zonnebloemolie

Voor de steaks en de saus

4 rumpsteaks

9-10 el Kikkoman teriyaki marinade

Vers gemalen peper

1 snufje kaneel, gemalen

2 el zonnebloemolie

4 sjalotjes

100 ml rode wijn

00:00